Fiska gädda på våren

Att fiska gädda på våren kan vara en utmaning eftersom gäddorna kan vara svåra att hitta. I Team Galants videos får man alltid tips och tricks. Börja med att hitta rätt plats. Enligt Tobias och Edvin så är det viktigt att röra på sig mycket. Även om man inte har tillgång till båt så ska man alltid förflytta sig och aktivt leta efter fisken. 

Använd rätt beten! För att locka fiskarna kan det vara bra att prova beten som rör sig långsamt och med en skakig rörelse, gäddorna kan vara lite trögare på våren, så det är bra att låta betet sjunka till botten och göra långsamma rörelser. Fiska gärna med flera olika beten och testa dig fram, därför är det viktigt att inte endast gå ut och fiska med bara 1 bete i lådan.  

Edvin valde att börja fiska med sin favorit Flatnose Shad tillsammans med en stinger som han tror på och vet fungerar. Men även om han vet att det är ett säkert kort, så har han ändå alltid med sig fler alternativ. Tobias väljer också ett säkert kort, nämligen samma bete men som han själv designat i 🛠Photofish. Det är ett riktigt bra val om man vill välja helt själv vilken färg betet ska vara.

När man vet att betena funkar så kan det vara kul att fortsätta prova andra beten också, precis som grabbarna gör. Rör på er, fiska långsamt med tålamod och använd olika tekniker och beten så kommer du att lyckas med att fånga gädda på våren!

Berkley Zilla Glider 10cm, 18g

Berkley

$15.06

Der Berkley Zilla Glide ist ein Glide Bait, der sich besonders durch seine stark flankende...

Flatnose Dragon 27cm

EJ Lures

Kanalgratis.se

$13.17

What would happen if you let a Flatnose Shad mate with a Dragon Tail? Well, here she is - ...

Flatnose Shad 19cm

EJ Lures

Kanalgratis.se

$13.17

Der Flatnose Shad von Edvin Johansson ist ein perfekter und vielseitig einsetzbarer Hechtk...

M-WAR Shallow Stinger 1/0

M-WAR Terminal Tackle

$7.48

Stinger for your softbaits up to approximately 20cm. Tested and approved by us!

Photofish Flatnose Dragon 27cm,50gr, 1-pack

Photofish 🛠 - Customize your lure 😜

$13.17

Photofish Flatnose Shad 19cm,50gr, 1-pack

Photofish 🛠 - Customize your lure 😜

$13.17