Fiska abborre i kallt vatten

Fiska efter abborre i kallt vatten kan vara en utmaning, men också mycket belönande speciellt när man vet hur man ska göra. 
Att använda rätt utrustning och prova olika tekniker är ett bra tips för att hitta vad som fungerar bäst. Tobias Ekvall och Edvin Johansson från Team Galant är experter på kallvattens fiske och förklarar oftast ingående hur man kan öka sina chanser för att lyckas. 

Det är viktigt att använda rätt utrustning och tekniker och det kräver viss förberedelse och tålamod. Kräftliknande beten funkar alldeles utmärkt, killarna fiskade med Hollow Craw från Berkley tillsammans med ett Ned jigghuvud för att få betet att ställa sig rakt upp på botten då abborrna kan stå och trycka på botten när vattnet är kallt. Det visade sig vara mycket effektivt och fungerade bra. 

Självklart är själva utrustningen också viktig så att man känner sig bekväm med sin uppsättning. Tobias lyckades med ett bra fiske med sin Caldia Haspelrulle som är perfekt för lite tyngre abborrfiske. Ihop parad med ett Daiwa Prorex spö. Med denna uppsättning och tillbehör så är du redo att fånga fisk!

Daiwa 18 Caldia Haspelrulle

Daiwa

€128,41(€170,90)

Grym haspelrulle perfekt för tyngre abborrfiske eller gösfiske! Används av Tobias Ekvall!

Daiwa Prorex AGS Haspelspö BS, 2pcs 8'6''/262cm XHFS 40-120gr

Daiwa

Ej i lager

€205,51(€273,70)

Riktigt bra haspelspön från Daiwa!