Flatnose Dragon 27cm

*

€12,31

Vad skulle hända om en Flatnose Shad korsades med en Dragon Tail? Svaret har vi här - låt oss presentera Flatnose Dragon.

Den här produkten ger dig 278 fishcoins nu!
Vad är detta?

Klicka här för att se hur du riggar ett gummibete.

Sedan Flatnose Shad skapades av Edvin Johansson år 2015 har den blivit ett favoritbete för tusentals gäddfiskare över hela Europa med ett stort antal grisgäddor på sitt samvete. Nu är det dags att säga hej till dess bror...

När vi filmade Fly vs Jerk 8 år 2016 använde Niklaus Bauer en helt ny typ av tail kallad "Dragon Tails". Rörelsen i vattnet var helt sjuk och den visade sig vara precis så effektiv som den såg ut. 

Vi var förundrade och riktigt imponerade över dessa tailar och idén föddes att denna typ av tal borde fungera utmärkt på ett gummibete också. Så vi pratade med mannen bakom dessa tailar., Paolo Pacchiarini från Italien, och fick hans tillåtelse att använda hans fantastiska design. Och här har vi äntligen resultatet - Flatnose Dragon. 

Rörelsen i vattnet är ideal för gäddfiske i kallt vatten - kroppen vaggar långsamt från sida till sida medan Dragon Tailen gör sin magi i bak. Den unika taildesignen sänder ut massvis med lockande vibrationer i vattnet och det finns i princip ingen gräns på hur långsamt du kan fiska detta bete.

Rigga den på en Shallow-skruv eller Flexhead Pike tillsammans med en Shallow Stinger Small. Riggad på en Flexhead Pike eller vanlig jiggskalle försvinner lite av den vaggande gången på kroppen men den fungerar fortfarande riktigt bra och fångar fantastiskt mycket gädda. Du kan tänka dig vad tailen gör vid ett spinnstopp… Håll hårt i spöet och se till att vara beredd att sätta ett stenhårt mothugg! 

För bästa möjliga rörelsen, pröva att ha krokarna hängades istället för fast i kroppen. Det är också viktigt att få shallow skruven i mitten an nosen som möjligt, eller offset närmare magen på betet. Varenda liten förändring i riggningen kan förändra gången på betet och vi rekomenderar dig att exprimentera för att hitta din favorit.

Vår favoritriggning är att ha den shallow-riggad och justera djupet med hjälp av Fastach Sinkers i olika vikter.

50 gram, 27 cm med utsträck tail. 

Rekommenderade produkter

Du tittade nyligen på

EJ Lures

Kanalgratis.se

Vad skulle hända om en Flatnose Shad korsades med en Dragon Tail? Svaret har vi här - låt ...

Populära produkter